Η μεγαλύτερη συνήθεια με αριθμούς...

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη την χρονιά 2008-2009 αναφορικά με την παγκόσμια παραγωγή καφε, η Βραζιλία κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ ακολουθούσαν το Βιετνάμ και η Κεντρική Αμερική/Μεξικό στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Η ίδια έρευνα έδειξε, επίσης, πως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Γερμανία βρίσκονταν στις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατανάλωσης καφε.
Η χώρα μας βρίσκεται στη 13η θέση αυτής της κατάταξης, καθώς ο μέσος Έλληνας πίνει 1,6 φλιτζάνια καφε την ημέρα, με την συνολική ποσότητα να φτάνει το 0,64% της παγκόσμιας παραγωγής. Σε έρευνα σχετικά με την “out of home” κατανάλωση καφέ, παρατηρήθηκε πως ο μέσος Έλληνας ηλικίας 15-40 πίνει περίπου 20 με 22 καφέδες μηνιαίως σε καφετέριες και καταστήματα παραγωγής καφέ. Στην Ελλάδα καθημερινά καταναλώνονται 4.109.589 μερίδες καφέ εκτός σπιτιού, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής των ελλήνων στις καφετέριες είναι περίπου 40 με 60 λεπτά, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη.

Ποιοι είμαστε

Η φωτογραφία μου
Η φρέσκια συντακτική ομάδα του Παντείου αποτελούμενη από τους: Βιβή Δαλάκα, Κωνσταντίνο Δραγγανά, Σοφία Ζυγούμη, Δέσποινα Μοσχονά, Άννα Μπουνάτσου και Δημήτρη Χριστόπουλο έχει ως σκοπό να αναζήτησει , να σχολιάσει αλλά και να σατυρίσει με το δικό της μοναδικό τρόπο τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας μας. Καθένα μέλος της ομάδας θα επιλέξει μια διαφορετική πτυχή της καθημερινότητας, η οποία θα σχετίζεται με ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά, ενημερωτικά και ιστορικά. 6 διαφορετικές φωνές ενώνονται για να συνθέσουν μια κοινή πραγματικότητα.