Παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2011 αναδείχτηκε ο Χρήστος Λουκάκης σε διαγωνισμό Latte Art στην Ολλανδία. Τι άλλο θέλει κανείς για να πειστεί ότι οι Έλληνες ξέρουν όχι μόνο να πίνουν καλό καφέ αλλά και να φτιάχνουν τον καλύτερο;
Η πρώτη του επαφή ξεκινάει στα 15 του χρόνια δουλεύοντας ως σερβιτόρος σε καφετέριες, κάτι που όπως λέει και ο ίδιος κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας σήμερα σαν χόμπι. Αφού έχει τελειώσει τη σχολή των Εμποροπλοιάρχων, έχει ολοκληρώσει και το πρώτο του ταξίδι, επιστρέφει στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι «δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια». Αποφασίζει, λοιπόν, να απασχοληθεί και πάλι ως σερβιτόρος σε μία καφετέρια.
Αυτή τη φορά τα πράγματα αλλάζουν τροχιά. Ανάμεσα στις κοινωνικές του γνωριμίες βρίσκεται το πρώτο όνομα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία του στο χώρο του καφέ. Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν εκείνος που του συνέστησε να παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια για τον καφέ. Ο Χρήστος ξεκινάει να μαθαίνει και να ανακαλύπτει πράγματα για τον καφέ, όπως τις ποικιλίες, την ιστορία, τις χώρες που έχουν σχέση με τον καφέ και πολλά άλλα. Όπως λέει και ο ίδιος «πάντα κάτι θα μαθαίνεις. Ο καφές είναι μία σφαίρα εξερεύνησης. Ποτέ δε σταματάς να ανακαλύπτεις πράγματα». Ο καφές για το Χρήστο αποτελεί πλέον ένα «μικρόβιο» το οποίο γίνεται η αφορμή για να ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια μαζί με δύο τρείς εκθέσεις.
«Ο Στέφανος είναι το σημείο G για μένα», ήταν η φράση του Χρήστου για το φίλο και συνεργάτη του Στέφανο Δοματιώτη, επίσης πρωταθλητή σε διάφορους διαγωνισμούς. Ο Στέφανος αποτελεί το Α και το Ω για την απόφαση και την προπόνηση του Χρήστου για το διαγωνισμό. Η πολύωρη εξάσκηση και ένας πολύ καλός προπονητής αποδείχτηκαν η καλύτερη επιλογή εφόσον ο Χρήστος Λουκάκης κατάφερε μέσα στο 2011 να βγει πρώτος στον ελληνικό διαγωνισμό LATTE ART και παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ολλανδία.
Ο Χρήστος πλέον συνεχίζει ως Barista Trainer και ως εισηγητής στο LATTE ART να παραδίδει σεμινάρια σε μελλοντικούς Baristas.