Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις!
Η Αθήνα γιορτάζει!!

Η πιο αγαπημένη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, τα Χριστούγεννα, έρχονται και φέτος να γεμίσουν την πρωτεύουσα με παιχνίδια, φως, χρώματα, μουσική και κυρίως με θετική διάθεση. Με θεματικά φεστιβάλ και πολλή μουσική, λοιπόν, επιθυμεί ο Δήμος Αθηναίων να δώσει τον παλμό των Χριστουγέννων για τριάντα ημέρες και νύχτες σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, όπως οι πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοζιά σε πρώτο πλάνο. Εντυπωσιακά στολίδια, ένα μοναδικό διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, παιχνίδια και εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά, Carusel, digital μουσικές και παιχνίδια για νέους, κεράσματα και μπάντες στους δρόμους και εκατοντάδες πυροτεχνήματα, συνθέτουν το φετινό γιορτινό σκηνικό της πόλης, προσκαλώντας όλους εμάς να συμμετέχουμε.Σύνταγμα-Φως και χρώμα:

«Φως και χρώμα» είναι το φετινό σύνθημα στο Σύνταγμα καθώς η προετοιμασία θα μαγέψει τους περαστικούς:΅εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά και προβολές πάνω στα κτίρια της πλατείας θα σκορπίσουν λάμψη και χρώμα. Και φυσικά, το σήμα πλέον κατατεθέν, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο , φτιαγμένο από περίπου 250 φυσικά έλατα που μετά τις γιορτές θα μεταφερθούν για δενδροφύτευση σε μια από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Ο φωτισμός θα γίνει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 19:30μμ με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και το συγκρότημα De Stijl των μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Προέδρου κ. Γ. Κατσαρού.

Τέλος στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

 1. Η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» - 17-31 /12
 2. Οι «Μέρες Παντομίμας- Νύχτες Μαγείας»- 19-21/12
 3. Το Φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών»- 27-29/12Ζάππειο- Από κάποια άλλη εποχή

Carusel, θέατρο και digital μουσικές θα μεταμορφώσουν το Ζάππειο σε ένα μέρος εμπνευσμένο από κάποια άλλη εποχή. Μουσική, θεατρικά παραμύθια , ρόλοι και σκηνικά που σε ταξιδεύουν θα είναι μερικές από τις εκπλήξεις που θα ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων. Όσοι λοιπόν θέλετε να νιώσετε και πάλι παιδιά το Ζάππειο σας υποδέχεται από τις 18 Δεκεμβρίου καθημερινά από τις 10:00 πμ έως τις 21:00μμ.


Πλατεία Κοτζιά:

Και η πλατεία Κοτζιά έρχεται να γιορτάσει και να μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με τις παρακάτω εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια των γιορτών:
 1. Οι «Μέρες Παντομίμας- Νύχτες Μαγείας»-19-21/12
 2. Το «Φεστιβάλ Χορωδιών»- 23/12
 3. Και το «Φεστιβάλ Κλασσικής Ορχήστρας»-28-31/12 ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ερχομός του νέου χρόνου θα εορταστεί με πολλές μουσικές εκπλήξεις.

Άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν :

 1. Στην πλατεία Κλαυθμώνος : Οι «Μουσικές του Κόσμου»-16-18/12
      1. Η «Νέα Μουσική σκηνή»-27-29/12
      2. Το «Jazzy Christmas»-22-24/12
 2. Στην Τεχνόπολις και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών: Οι «πιο μικρές μέρες»-20-21/12

Δεν θα μπορούσε βέβαια να ξεχάσει κανείς τους δρόμους της πόλης και τα events που συμβαίνουν καθημερινά και ιδιαίτερα, όταν μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την βόλτα τους παραμονές των γιορτών. Κεράσματα, μουσικές και άνθρωποι που με την τέχνη τους θυμίζουν σε όλους μας ότι, όλοι μαζί γιορτάζουμε το άγιο μήνυμα των ημερών , ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας!!
Καλές γιορτές !!!

Ποιοι είμαστε

Η φωτογραφία μου
Η φρέσκια συντακτική ομάδα του Παντείου αποτελούμενη από τους: Βιβή Δαλάκα, Κωνσταντίνο Δραγγανά, Σοφία Ζυγούμη, Δέσποινα Μοσχονά, Άννα Μπουνάτσου και Δημήτρη Χριστόπουλο έχει ως σκοπό να αναζήτησει , να σχολιάσει αλλά και να σατυρίσει με το δικό της μοναδικό τρόπο τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας μας. Καθένα μέλος της ομάδας θα επιλέξει μια διαφορετική πτυχή της καθημερινότητας, η οποία θα σχετίζεται με ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά, ενημερωτικά και ιστορικά. 6 διαφορετικές φωνές ενώνονται για να συνθέσουν μια κοινή πραγματικότητα.